Sigalit Sobel Savyon

The moment DALL·E 2 drew us a sheep and our lives changed הרגע שבו DALL·E 2 צייר לנו כבשה וחיינו השתנו

הרגע שבו DALL·E 2 צייר לנו כבשה וחיינו השתנו

הרגע שבו ביקשנו מ – DALL-E 2 ״צייר לנו כבשה״ הוא אבן דרך למשתמשים ולאנשי מערכות המידע, לא מההיבט הטכנולוגי, אלא ההתנהגותי.  זוכרים את הבקשה התמימה של הנסיך הקטן ״אָנָּא… צַיֵּר לִי כִּבְשָׂה!..״. אותו הדבר, רק שאנחנו מבקשים את זה מאתר במקום מאדם.

״דאלי 2״  (DALL·E 2) הוא שיחת היום שיצאה הרבה מגבולות עולמם של אנשי המחשבים ומערכות המידע. בצדק. הוא כלי מאוד(!) חכם שקל לעשות בו שימוש, גם אם לא מבינים את מאחרי הקלעים שלו.
מה זה דאלי 2? זה כלי שמייצר תמונות לפי בקשה. בקשה יכולה להיות כל תמונה שאתם מעוניינים בה. כדאי לכתוב באנגלית, כי זו השפה שבינתיים הוא מבין הכי טוב. מה אפשר לבקש? הכל! באמת.  
אם עדין לא התנסתם, אני ממליצה לכם לעשות את זה. בהרצאה ששמעתי לאחרונה אמר המרצה שלא להתנסות בדאלי 2 זה כמו לומר ״אינטרנט? לא, לא בא לי על זה״. בסוף הפוסט תמצאו קישור לאתר וגם סרט קצר שהכנתי עם הדגמה פשוטה של היכולות. 

חוץ מלשחק איתו, כדי להכיר, ביקשתי מדאלי 2 להכין לי תמונה בה אני מתכוונת להשתמש לפינה חדשה באינסטגרם שלי. לפינה קוראים ״Tuesday Buzz״ ורציתי רקע שיהיה מזוהה איתה. כשחשבתי על המילה ״באז״ האסוציאציות שלי היו דבורה ובאז מהסרט צעצוע של סיפור. ביקשתי מדאלי 2 שיצייר לי תמונת רקע. הבקשה הראשונה שלי היתה “Create an image with a lavender background, and the image frame is a flying bee animation ” 

ואלו התוצאות.

העבודה עם דאלי 2 ולא עם מעצב גראפי חידדה תובנות קיימות, כנראה כשעובדים עם רובוט המַרְאָה ברורה יותר. 

שיעור 1 – דיוק. כשבחנתי את התמונה הראשונה שדאלי יצר הבנתי, לפי התוצאה, שאם אני כותבת ״לוונדר״ ולא ״צבע לוונדר״, אני מטעה את דאלי-2. 
יכולתי להטעות באותה המידה גם מעצב גראפי. להתבטא באופן מדויק זה כלל חשוב בחיים. באינטראקציה אנושית, יהיו כאלו שיהיו סלחנים יותר ויהיו כאלו שפחות. בתקשורת עם מכונה, חוסר הדיוק שלנו יבלוט מהר יותר. 

שיעור 2 – קבלת החלטה. לא חשוב מה החלטתי, חשוב להחליט. כמה פעמים ביקשתם ממעצב גראפי (או מישהו שעשה לכם עבודה יצירתית) שיעשה עוד סקיצה כי אתם מתלבטים? זה קורה לכולנו וכמו שאמר מנהל מוערך שהיה לי בעבר ״האוייב של הטוב הוא טוב יותר״. באתר של דאלי 2 ככל שמבקשים יותר אפשרויות מבחינים בקרדיטים האוזלים. בחיים האמיתיים אנחנו יכולים ונוטים לבקש מנותן השירות שיתגמש וייצר לנו עוד גרסה. 

שיעור 3 – באנו להנות פה. מותר לשחק בכל גיל. זה כיף גדול. להיכנס לטכנולוגיה שכולם מדברים עליה ופשוט להשתעשע. לשחק. קחו את הדמיון הכי לא סביר שלכם, את הרעיון המופרע ובקשו מדאלי לצייר אותו. אם נבהלתם מהחלום שלכם, שמרו את היצירה לעצמכם, אם אהבתם, שתפו את העולם. 

שיעור 4 – הבנה עמוקה תגיע ממקום פרקטי. כדי להבין ולהפנים כדאי לבקש מהמכונה שתעשה לכם משהו שאתם צריכים. אחרי שמשחקים קצת, אם אתם רוצים לעבור למשהו מעשי, תחשבו על ציור שיכול לשמש אתכם ואת זה תכתבו כבקשה מדאלי. כשיוצרים משהו שימושי, אפשר לדעת אם הגדרנו את הצורך נכון, מה הציפיה, האם התוצאה בהתאם, כמה צריך להתאמץ כדי לדייק. 

שיעור 5 – טכנולוגיה סמויה מן העין לא מפחידה. הנה, אנחנו מדברים בשפה שלנו והמחשב מבין אותנו. 

ועכשיו נקודה למחשבה לאנשי מערכות מידע, חברי למקצוע. 

תמיד היה פער בין המערכות שיצרנו לבין הציפיות של המשתמשים. בשנים האחרונות המתח הזה הלך וגדל. כשהמשתמשים שלנו קנו באמזון או צפו בנטפליקס והחוויה שלהם היתה שהאתר מכיר אותם, מנחש אותם וקל להתנהל בו, הם הפכו לפחות סבלניים כלפי מערכות ארגוניות לא ידידותיות. עולמות של AI שרק לפני שנה נראו כקשים להבנה, אפילו על ידי אנשי טכנולוגיה, נגישים עכשיו בלשון בני אדם (מה שאנחנו מכנים ״שפה טבעית״). מדובר באבן דרך של מהפיכת הפישוט הטכנולוגי ואין ממנה דרך חזרה. 

זו שעתם הגדולה של מומחי חוויית המשתמש, עיצוב המוצר ומסע הלקוח. השנה הם יזקפו ראש ויפסיקו להתכופף בפני אנשי הקוד שאומרים שזה מסובך. אי אפשר לחיות בעולמות מקבילים. חוויית היומיום של האנשים צריכה להיות גם בחיי העבודה שלהם. הטכנולוגיה הופכת לסמויה מן העין עבור המשתמשים וזה מצוין לכולם. במקומות בהם היא תבצבץ או חס וחלילה תשתלט, יהיה מחיר כבד.

מה עושים? מבינים שחוקי המשחק השתנו ומפסיקים לנסות לייצר מערכות ידידותיות למשתמש, שזו סתירה. צריך להבין שאנשי מערכות מידע מספקים שירותים לאנשים (ולא מערכות) ובשירותים האלו הטכנולוגיה צריכה להיות סמויה מן העין. את ההשראה צריך לקבל מחברות כמו נטפליקס, אמזון וספוטיפיי. הסמן של העולם החדש היא חברת OpenAI והכלים שלה DALL·E 2 ו – ChatGPT.

קישורים חשובים

OpenAI

DALL·E 2

ChatGPT

סרטון הדגמה שלי של שימוש ב – DALL·E 2

התמונה בראש הפוסט, גם היא תוצר של דאלי 2, כשביקשתי ממנו: 

“Buzz Lightyear in a lavender field watercolour drawing “

1 מחשבה על “הרגע שבו DALL·E 2 צייר לנו כבשה וחיינו השתנו”

סגור לתגובות