מה שמרגיז אנשים בהתנהלות מול גופי השלטון, צריך להפוך להשראה ולתכנית עבודה.
תשמעו סיפור. ברמה הארצית אני מקווה שיהיה לו סוף טוב.
לפני קצת יותר מ – 8 שנים, אחרי ששחר בעלי נפטר, עזרה לנו חברה טובה, עורכת דין, להתמודד עם הבירוקרטיה של הוצאת תעודת פטירה וצו ירושה.
שאלתי את עצמי, בלי לרדת לפרטים, מה מקור הבירוקרטיה והאם ניתן לפשט אותה על ידי תהליכים ממוחשבים. ברור שכן, אך כאמור, לא הייתה לי פניות לפרטים.
עומר, הבן הצעיר שלי, היה אז בן 13 ולכן נרשם בצו הירושה כקטין. יש לזה הרבה משמעויות בהעברת כספים לזכותו, שנשמרו בינתיים אצלי וכמובן לרישום של נדל״ן.
8 שנים קדימה, בשל עסקת נדל״ן כלשהי, אנחנו מסדירים רישום בטאבו של דירה שהילדים ואני ירשנו. עומר, שבינתיים מלאו לו 21, נרשם בטאבו כקטין. הגוף המממן דורש לתקן את הרישום, בהתאם לגילו ולהשמיט את הסטטוס ״קטין״. הרישום בטאבו בוצע כשעומר היה כבר יותר מבן 21. עורכת הדין ביקשה מהרשמת בטאבו לא לרשום קטין, אך זו התעקשה שהיא צריכה לרשום בהתאם לכתוב בצו הירושה.
איך יוצאים ממשולש ברמודה הזה? פשוט. משלמים אגרה של 513 שקלים למשרד המשפטים עבור תיקון צו ירושה. מעבר לסכום השערורייתי, כל ההליך הזה לא היה צריך להתקיים, אלא בתוך חדרי המחשב של משרד המשפטים ולהגיע אלי בצורה מקוונת ובלתי מורגשת (אה, כן, וגם חינם אין כסף).
מה צריך להיות התהליך? לפי החוק בגיל 18 עומר הפך אוטומטית מקטין לבוגר ולא צריך לשלם אגרה או לבצע הליך מיוחד. יום אחד קטין וביום למחרת – בוגר.
הייתי מצפה שכל המקומות הממשלתיים בהם שינוי הסטטוס שלו לבוגר משפיע איכשהו עליו או עלי, ישתנו אוטומטית ואם יש צורך, אפשר לשלוח לנו עדכון על שינוי הסטטוס ומשמעותו.
במקרה של צו הירושה, הוא היה צריך להתעדכן אוטומטית ובאזור האישי באתר הממשלה יהיה צו חדש שאני אוכל לעשות בו שימוש במקרה הצורך.
ובהתאמה לשינוי הזה, גופים שונים, כמו בנקים, חברות ביטוח וקופות חולים יחוללו תהליכים מקוונים אוטומטיים בהתאם לסטטוס החדש כבוגר. אם הרגולטור צריך להנחות – זה המקום.
פשוט, לא? מאוד פשוט.
מה צריך פה? אחריות כללית של הממשלה על מיפוי התהליכים שצריכים להתבצע אוטומטית, כולל תהליכים בהם מעורבים מספר משרדים. הכל צריך להיעשות מאחרי הקלעים והאזרח לא יידרש לפעילות אקטיבית במקום בו הממשלה וכוחות המחשוב שלה יכולים לעבוד במקומו. בעידן שאנחנו חיים בו אין מקום לטרטור של האזרחים – הציפייה היא שישימו את הצרכים שלנו במרכז וכל הזמן יחשבו מה לעשות כדי שההתנהלות שלנו תהיה פשוטה יותר.
מי עוד צריך להיות מחויב במיפוי כזה של תהליכים? כל הגופים שנותנים לנו שירותים וכפופים לרגולציות ממשלתיות: בנקים, חברות ביטוח, קופות חולים.
אני מקווה שהיחידה לשיפור השירות הממשלתי לציבור ברשות התקשוב הממשלתי תיקח את ההובלה על הנושא והסוף של הסיפור הזה יהיה טוב מאוד.
אגב, אוטומציה של שירותים רלוונטית לכל ממשלה נותנת שירות באשר היא, לא רק בישראל.
ביזיון!
אני לצערי כמו עומר איבדתי את אבי כשהייתי בת 13
רק אחרי שרכשתי דירה משותפת עם בן זוגי הסתבר לי שאני רשומה בצו ירושה מאז שאני קטינה כבעלת רבע מדירת אימי ולכן הדירה החדשה היא דירה שניה ולא אפרט כמה נדרשתי לשלם מס רכישה ): בדיעבד יכולתי לוותר על חלקי בדירת אימי ואז להיות פטורה אבל האטימות מנצחת… כמו שאומרים גם ירשת וגם שילמת…
ואת הדברים האלו צריך למנוע. עכשיו כשכל הנתונים נמצאים במחשבי משרדי הממשלה – כל כך קל להימנע מזה. קל לתת מידע בדחיפה על המשמעויות של הפעולות. מקווה שזה ישתנה במהרה.